Voyo.bg


Voyo.bg  е новото отроче под шапката на BTV. Това бързо се разбира, след като се направи по-обстойна обиколна на новата онлайн платформа, в която има единствено предаванията, филмите и изобщо всичко, което може да се види по въпросната телевизия. Явно подразнени от торент тракерите, където до скоро се събираше всичко, което се вижда на телевизионния екран (и което в частност се радваше на много голям интерес за сваляне), BTV предприемат хитър ход, чрез който се надяват да добавят още някой лев в и без това препълнената им до пръсване гуша.

Каква е основната идея на сайта? Поне на първо четене,  срещу „скромната“ сума от 8 лв., платформата позволява на потребителя да бъде едни гърди пред останалите – да гледа филми и предавания преди излъчванията им (но само с по 1 епизод, не с по няколко), или ако е пропуснал да се прибере навреме за любимия си сериал – да гледа повторението му. И това без досадните реклами (поне за момента), което много ме съмнява да остане така, все пак пари трябва да се правят.

Решавайки да тествам възможностите на сайта, съвсем естествено реших да се възползвам от 3-дневния гратисен период. Попълването на формата минава бързо и без излишни въпроси като изключим, че си правят статистика каква е възрастовата граница на ползвателите ( не, че не може да излъже човек, но все пак..) . До тук добре, но след това идва проблемът с приемането на имейл адрес, който може да те откаже тотално. След поне 5-6 опита и няколко различни имейл адреса, регистрацията все пак минава. После спокойно можете да потърсите писмото си в спам секцията (защо ли?), разбира се ако изобщо получите такова. Потвърждавате регистрацията и алелуя – вече можете да се насладите на всичко в сайта! Да, ама не. След това се започва с изнервящи опити за подкарването на видео и досадното тестване на браузер след браузер, защото човек мисли, че все пак проблемът е при него. След 15-20 минутно тестване на 3 браузера и два компютъра вече става ясно, че проблемът не е при вас, а в сайта.

Добре, за да не бъда черноглед, приемам че всичко е наред и пускам видеото. Тръгва, та даже и върви без да насича…, докато не реши да спре – тогава няма тръгване и се започва всичко гореописано, но за пореден път. Позитивен съм, даже съм много позитивен! И благодарение на позитивизма си, видеото отново тръгва, но отначало. Качеството му е меко казано ужасно – все едно гледате прохождаща кабеларка в зората на цифровизацията. Е, може ли такава излагация господа и дами, притежаващи най-голям пазарен дял при медиите?! Искате на хората по 8 лв. (цена на мини пакет при перфектна сателитна телевизия!) за нулево качество и то ако изобщо успеят да го използват!

В желанието си да ограничат „пиратстването“ на техни продукции, според мен BTV си вкарват тотален автогол с този си проект. Не съм си правил труда да проверявам други, освен големите тракери, но съм сигурен, че така или иначе винаги ще се намери кой да качва сериалите из интернет и то с пъти по-добро качество. Е, няма да гледаме голямата развръзка преди всички останали, но не е болка за умиране да почакаме ден-два, в сравнение с това да даваме по 8лв. в добавка към таксата си за телевизия и да не получаваме нищо в замяна.  Можеха поне в началото наистина да предложат качествена услуга, от която потребителя да остане доволен и да си каже струва си парите. Е, при мен няма как да се случи това и честно казано дори не мисля да използвам остатъка от гратисния си период.

 

7 коментара

Filed under Ежедневие

7 responses to “Voyo.bg

 1. Atanas Petrov (splendor)

  Ти само като му прочетеш името и те удря на смях 😀 😀 😀

 2. katq

  Възмутена съм от това което Бтв направи,да си плащаш, за да гледаш повторението на всичко, което се е излъчило по телевизията.Не се наядоха тези медии.

 3. Denitsa

  Смятам, че БТВ по някакъв начин ме дискриминира със своя проект за такъв сайт, тъй като иска от зрителите да плащат, за да гледат на запис новините на тази телевизия, предаванията й или сериалите й, които ние по някаква причина сме изпуснали. Аз не се интересувам от гледането на филми чрез сайта или от това, че предоставят възможност за гледане на дадена серия преди излъчването й по БТВ. Искам просто да следя новините, когато съм ги изпуснала или серия от даден сериал, която не съм имала възможност да гледам точно в момента на излъчването й по телевизията. Не смятам, че за това аз би трябвало да плаща, нито пък имам намерение да го направя, особено докато други телевизии предоставят възможност за гледане на продукцията им безплатно. Така не се прави рейтинг, не е и това начинът да се вземат пари от хората. Имам възможност да си платя абонамента, но не бих го направила, защото това би означавало да подкрепя нарушаването на моите права и на правата на много други зрители, които като мен ще предпочетат да гледат продукцията на конкурентната телевизия, достъпна по всяко време, или пък просто да прочетат една стойностна книга, вместо да пълнят гушите на няколко алчни, ненаситни човека, повярвали си, че правят телевизия…

 4. Манова

  Подкрепям напълно написаното от другите участници в коментара и смятам,че това е подигравка с хората.Аз също опитах да направя регистрация,за да тествам безплатно въпросният сайт,но се оказа абсолютно невъзможно.След няколко опита да бъде приета регистрацията ми разбрах,че няма да се получи и си казах,че това е поредната измама в интернет пространството.
  Аз също исках да гледам интересни новини и предавания,които съм изпуснала,но уви………….
  Смятам,че БТВ трябва да е по-коректна спрямо зрителите си.
  Аз не бих платила 8 лв.месечно , за да гледам въпросният сайт.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s