Лампа за лаптоп


По-голямата част от произведените до момента лаптопи нямат подсветка на клавиатурата. Това неимоверно създава едно огромно неудобство ако трябва да се използва на тъмно. Тук може би доста хора ще си кажат – кой пък ненормалник седи и се кьорави на тъмно? Ами, аз познавам още няколко човека (освен мен, който списва блога си основно около полунощ), които ползват лаптоп до късно и с цел да не пречат на останалата част от домочадието, а и да не им свети в очите неприятната жична или луминисцентна светлина, гасят лампите и полагат огромни усилия за да си свършат работата на тъмно.

За пореден път се възхищавам на братята китайци, които са измислили решение за нощните птици. Показаната по-долу „лампа“ за лаптоп върши една страхотна работа. Въпреки че изглежда на пръв поглед незначителна, светлината която дава е доста силна и покрива освен клавиатурата и части от стаята, в която се намирате. Захранването и става посредством USB и практически може да се използва на всяко устройство, което има такова. Захващането и за дисплея става с гумирана щипка, а самата лампа се насочва на където пожелаеш. Китайците са мислили в посока компактност дори за кабела, който се прибира на принципа на кабел за прахосмукачка – с натискането на едно копче автоматично се самонавива в специално гнездо. Единствен недостатък е, че кабелчето на лампата е доста късо и когато портовете са по-напред (както е при мен) седи малко опънато, но не е болка за умиране.

Тъй като моята е рекламен подарък, се порових из интернет да проверя за цена на лампата. Не успях да открия същата (не съм задълбавал в търсенето), но съдейки по цените на тези, които излизат като резултат, цената е от порядъка на 6-10лв., което е приемливо за създаденото удобство. Още повече, че ако случайно тока спре, батерията на лаптопа би издържала доста време, осветявайки стаята с помощта на лампата. 😉

Вашият коментар

Filed under Интересности

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s