Блогът през изминалата година


Списването на блог се оказва една нелека задача. И не толкова, че няма с какви глупости да го пълниш, в крайна сметка из интернет има от всичко по много, а трудната част е да откриеш какво би им било интересно на читателите. Същевременно с това, писането трябва да доставя удоволствие и на собственика, тъй като всеки блог се прави първо за този, който го пише и тогава за евентуалните читатели. А златната среда, която да удовлетворява и двете страни е доста трудна за откриване. 🙂 Имало е статии, които на мен лично са ми били много интересни, но съдейки по статистиката интересът към тях е бил преходен. Разбира се, съществува и обратното – нещо не толкова интересно и масово за мен, се е оказвало тотален хит в търсенията. Именно поради тази причина смятам да публикувам малко „от кухнята“ по отношение на най-четеното за годината. 😉

Топ 5 за изминалата година:

Сайтове с големи колективни отстъпки (969 посещения) – Въпреки, че статията е едва от края на миналия месец, за отрицателно време зае челната позиция. Явно интернет пазаруването отдавна се е възприело дори от българите като ефективен начин за пестене на средства, време и нерви от обикаляне на магазините из града.

Видеонаблюдение на КАТ и актовете от него (617 посещения) – В последно време държавата се чуди как да вземе повечко пари от данъкоплатеца. Един от добрите за нея подходи се оказа именно въпросното видеонаблюдение, което тормози шофьорите. Не, не казвам, че не трябва да се спазва правилникът за движение, но огромна част от глобите се поставят за безумни нарушения от рода на „настъпил си бялата лента на светофара“ или ситуацията описана в самата статия. Освен това, в крайна сметка, който е прегрешил качествено и има пари, винаги си намира начин записът „да изчезне“, така че камерите са просто още един начин чичко полицай да си прибира рушвета и да парадира, че заплатата му била ниска и колко тежка била работата му!

Тракийска царска гробница, Демир баба теке – село Свещари, Тутракан, резерват Сребърна, Крепост Меджиди табия (411 посещения) – Благодарение на книжката с 100-те национални туристически обекта разбрах за съществуването на тези забележителности. Малко срамно, че огромна част от българите си нямат идея, че из България съществуват подобни места. Най-голям интерес от тази статия е тракийската гробница в с. Свещари, която наистина си струва да се види.

Фаворитът 3: Изкуплението / Undisputed 3: Redemption (246 посещения) – Това бе една от изненадите, за които споменах по-горе. Не предполагах, че ще има такъв интерес към този филм, имайки предвид, че е далеч от касовите заглавия на годината. Явно това, че е сниман в България и участват български актьори си казва думата и хората търсят допълнителна информация.

Бесарбовски манастир, Ивановски скални църкви, Средновековен град Червен, Абритус (176 посещения) – Интересът към скалните манастири не е никак малък, а фактор за това са и хилядите статии из интернет. И няма как да е иначе при условие, че самите места се посещават много, а и са ценни за българската култура.

Та така, надявам се следващата година да е още по-активна от сегашната и да има много нови интересни статии, както за мен, така и за всеки, който по една или друга причина попада на това място. Благодаря на всеки за отделеното време да прочете нещо от този блог и ви пожелавам една успешна нова година във вашите начинания и занимания. 😉

4 коментара

Filed under Ежедневие

4 responses to “Блогът през изминалата година

 1. Айде, успех през новата година.
  И да, не е никак лесно да поддържаш блог. Едно от правилата е да си избереш някаква програма на блогване, имам предвид в кои дни да пишеш и в кои не и да се страеш да ги спазваш. Нещо като ТВ програмата – като знаеш, че само в събота в 6 дават еди кой си филм, само тогава го чакаш. Ако почнат да го дават ту в сряда, ту в четвъртък, ту в събота и не можеш да го хванеш кога точно го дават, ще си търсиш друг източник да го гледаш. Така е и с блоговете. Или пишеш всеки ден, или избираш ден или няколко от седмицата, в които читателите ти да знаят, че ще има нещо на страницата.

  • Бе то това добре, но ако няма какво да пиша в конкретния ден/седмица, не мога и от пръстите да седна да си смуча 😉
   Ще видим де, имам някаква идея за реализиране, но ще видим какво ще се случи.

 2. Не е нужно да го пишеш точно на деня. Можеш да го напишеш предварително и да го настроиш кога да се публикува. Не е задължително да пишеш за нещо, случило се през този ден.

  • Ясно, че не е нужно. Но пак казвам (а и сам може да видиш), че не всяка седмица има какво да напиша, докато има такива, в които всеки ден пускам по нещо. Между другото в никой блог не съм забелязал такава тенденция – да има точен ден/дни, в които да се пуска нещо.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s