Пред нас и зад нас – отвсякъде потоп


Един ден с постоянен дъжд извади на показ колко е успешно прехваленото околовръстно на бат’ Бойко. И то не най-лошият порой, който може да съществува. Изведнъж, стичащата се от Витоша вода, се оказа проблем, който залива цялата южна дъга. Явно планината и наклоните и, са се появила наскоро, което не е имало как да предвидят при строежа на най-големият успех на господин премиера. Той, обаче не пропуска интервю или пресконференция, в която да не спомене великите си подвизи на безстрашен приказен герой, който с багери и лични сили се е преборил с борческите групировки, които са пречели на пътния възел. А сега дали би признал, че успехите му тънат в тиня и отпадъци, донесени от дъждовната река? Дали, ако е толкова отговорен, ще сведе виновно глава и ще се извини за този провал? Естествено, че няма. Ще остави вярната Фандъкова да се оправя с проблема и да излиза от положение пред софиянци за поредната изненада, която е поднесла водната стихия.

А то да беше само околовръстното, добре. Оказа се, че цяла София не е подготвена изобщо за дъжд, а какво остава за сняг. Отново шахтите и канализацията останаха неспособни да поемат това количество вода –  дали защото изобщо ги няма, или по-скоро защото са запушени? Никой няма да разбере и нещата ще отшумят за ден-два, както ще бъде заличена и тинята от вятъра, след като бъде разнесена от минаващите коли по натоварените от задръствания улици. Защото както се оказва по-горе, явно пари за периодично почистване на шахтите няма, няма и да има.  Или просто някой смята, че трябва да се случи нещо непредвидено, за да се помисли за него.

И така „животът продължава – ден след ден“, както пее Васко Кръпката, а ние ще трябва дружно да оцеляваме, в този „мъдър кръговрат“, който ни е наложен от политическият елит на България.

 

2 коментара

Filed under Ежедневие, Писания и разсъждения

2 responses to “Пред нас и зад нас – отвсякъде потоп

  1. Е кво? Не е ли яко? Така новинарките имат материал за представяне, а ти имаш какво да блогваш 🙂

  2. Предпочитам да мога да се придвижвам по най-бързия начин, вместо да има за какво да пиша

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s