Сайтове с големи колективни отстъпки


 

От известно време в интернет се появиха редица сайтове, които под надслов „Колкото повече, толкова повече“ (Мечо Пух) печелят все повече и повече привърженици. Каква е идеята и ползата на тези сайтове – както за тях, така и за клиентите?

Далаверата на сайтовете и търговците

На първо място въпросният сайт сключва договор с дадена фирма, срещу определена комисионна, която е включена в крайната цена на стоката или услугата. Цената, която се определя трябва да е минимум 40% по-ниска (по мои наблюдения от сделките до момента) от стандартната такава. Някой тук ще каже, че търговците са луди да правят подобно нещо. Да, ама е точно обратното! Освен, че генерират прилични, а в някои случаи и огромни печалби на база обем, те получават няколко вида евтина реклама, която достига до огромен брой потребители – веднъж на сайта за груповото пазаруване, втори път във фейсбук (всеки сайт си има страница с почитатели) и трети път от доволните клиенти на сайтовете, които всячески показват офертите на своите приятели.

Какви са ползите за клиентите?

Основната полза е получаването на стока или услуга на изключително добра цена. Заплащането става чрез интернет, банкомати, банкови преводи или каси за плащане на сметки.

Всеки ден нова оферта! Вече разработените сайтове рядко държат една оферта повече от 24 часа (изключение са само събота и неделя, през които офертата е една). Ето още един фактор, който всекидневно генерира голям трафик към тези сайтове и буквално те кара сам да се интересуваш от тях. Има възможност и да се абонираш през имейл или фейсбук, така че да не пропуснеш нещо.

Офертите са основно за ресторанти, спа центрове, козметични салони, хотели, грижа за дома, театри, екскурзии, екстремни спортове и доста други. Имайки предвид темповете, с които се разраства този бизнес, обхватът на използваните бизнеси съм сигурен, че доста ще се разшири.

Как работи?

Срещу платената сума всеки клиент получава ваучер, който на място се използва за съответната отстъпка от стандартно обявената цена. Ваучерите се  получават както на имейл, така и на сайта. Разпечатват се на принтер като всеки ваучер има уникален код. При търговеца има списък с имена и кодове на всички закупили през сайта, така че възможност за измами или повторно ползване на практика няма.

Условието за получаването на голямата отстъпка е да има минимум 3 до 10 човека, които са закупили ваучери. В случай, че не се съберат такива, а примерно 3-4 са закупили все пак ваучери, то техните пари се връщат автоматично по банковите им сметки. До момента не съм виждал оферта, която да е паднала по този начин, така че някой да изгори с пари или да не може да си ползва услугата, няма.

Тук ще поместя списък с всички, за които знам до момента и в случай, че се появи някой нов ще го добавям своевременно. Имената са им доста забавни и в крак с това, което предлагат 😉

Изглежда интересът към сайтовете става все по-засилен, имайки предвид, че месечно се появяват по минимум 5 нови. Това от своя страна създава трудности пред евентуалните клиенти да следят всички сайтове, което отнема прекалено много време и по-скоро ще отблъсне потребителите, вместо да ги засили.  Съществуват места, където са събрани офертите на повечето колективни сайтове като дори и те се увеличават с бързи темпове.

kolektiva – това е първият, за който разбрах и ползвах и останах доволен от цялата организация, макар че бях скептично настроен.

В продължение на година съм ползвал сайта поне десетина пъти. Това, което мога да кажа е, че колкото по-големи стават, толкова по-големи проблеми има с ползването на сделките от тях. Или не носят актуални списъци на доставчиците; или сделките са с една идея по-некачествено спрямо реална такава; вече не издават ваучер веднага, а се чака с дни дори след приключването на сделката;  попадал съм на сделки, които реално няма как да бъдат изпълнени в срок, тъй като обемът им е прекалено голям. Също така това е един от малкото сайтове, които нямат директен коментар в самият сайт, а трябва или имейли да им пишеш (на които получаваш клиширани отговори), или да им пишеш във фейсбук страницата, където също може и да не получиш отговор. 

grabo.bg – сайт, който доста бързо се разви. Характерно за него е, че създателите му са доста агресивни и по всякакъв начин рекламират сайта. Също така успешно покриват повече от два града.

Това е най-функционалния сайт от всички, които познавам. Най-удобен за пазаруване, с най-много информация по сделката и с най-бързи отговори, когато имаш въпрос и то директно на сайта, няма скришни неща (или поне аз не съм засякъл такива). Начините за плащане и резервиране на сделката след това са най-разнообразни. Личи си, че някой седи и мисли над тази платформа постоянно, за разлика от гореспоменатата.

zadrujno.bg – един проект на финансовият посредник „Моите пари“, което ме навежда на мисълта, че този бизнес явно е доста успешен 😉

Все още се чудя защо този сайт доста изостана спрямо много нови такива. Уж голям проект, но с не много и чести сделки. Въпреки това няма проблеми с пазаруването от там имат най-добрата референтна политика за привличане на нови потребители.

deals.bg – от време на време изскачат много добри попадения, особено бонус офертите.

От този сайт съм ползвал основно театрални предложения. Не съм имал проблеми с ваучери или друго по отношение на сделките. С времето не се е променил откъм функционалност или разнообразие от оферти – основно козметични, театрални, услуги и рядко стоки.

napolovina.com – тук за момента съм засичал все скучни оферти

Все още смятам, че офертите им са малко еднообразни и скучни. Позициониран основно в релакс или козметичните услуги. Като цяло не реализират голям обем сделки, но е възможно в не малка част от сайтовете, бройките на реално продадените ваучери да са изкуствено завишени. 

http://ofertomat.bg/ –  Наследник на доста зле изглеждащия slon.bg. Умело дърпат напред, поне според това, което се вижда на сайта.

imasdelka.com – наскоро появил се, но като гледам добре набира скорост.

И тук засичам основно козметични услуги. Е, има и други оферти, но те са доста по-малка бройка спрямо останалите. 

pestia.com – един от новите пръкнали се, който и до момента (януари 2011) предлага една и съща сделка. Освен това няма адрес, няма телефон, а само имейл, което е малко подозрително до колко е реален сайта.

Този сайт продължава да се мъчи да съществува. Общия му вид е все още далече от една добра визия на сайт, а офертите често изцяло липсват.

dalavera.bg – от началото на декември 2010

Ползвал съм няколко пъти услугите на сайта и съм доволен в общ план. Много добре е позициониран на пазара и явно това се оценява от клиентите, съдейки по интересът към него. Предлагат доста голямо разнообразие от оферти, което явно кара потребителите да ги следят.

promomax.bg – за момента има малко на брой и то разкрасителни оферти.

Въпреки опити да се рекламира из билбордове и маршрутки, така и не потръгна много силно този сайт. Все още се държи сред конкуренцията, но като цяло има малко оферти в него и почти не го следя.

superdeal.bg – спестили са някой лев от дизайн, но да се надяваме, че ще предлагат поне интересни оферти, които до момента не виждам.

С времето се превърна в сайт ориентиран по-скоро към почивки и екскурзии. Основно Караджъ Турс пуска оферти там. Интересното при него е, че първите винаги печелят доста по-ниска ценя от останалите и при голяма част от офертите цените са степенувани според броя закупени ваучери – колкото повече закупени ваучери, толкова по-висока е цената за следващите, които купуват. Интересна политика, но явно работеща.

lapni.bg –  странно име за сайт с отстъпки, освен ако не предлагат основно оферти за заведения 😉

Пускат огромно количество сделки, чак на моменти не мога да се ориентирам дали вече не съм виждал дадена оферта там. Въпреки това не реализират много сделки, поне по показателите на сайта. Като цяло ми се струват сериозни и стабилни в предлагането.

sdelkite.bg – добър старт и визия, ще видим как ще се развие

Развива се праволинейно, но все още не е имало подходяща сделка, която да ме накара да купя от тях. В общи линии рядко ги следя.

goldendeals.bg – ще стартира скоро и имайки предвид, че е международен би трябвало бързо да го развият.

Много шум се дигна около този сайт – с награди, с реклами. Накрая се издъниха, че ограничиха клиентите с начините за плащане и така още в началото, поне според мен, загубиха много клиенти, включително и мен. Следя ги и често изкачат много добри предложения, но като цяло просто не ме впечатляват и ограничават. 

vipoferta.bg – имайки предвид, че стартира в Бургас, предполагам че офертите ще са основно за там. Но това не пречи да се проверява и за друго 🙂

Това бе първия изцяло ориентиран към един сегмент сайт – към туризъм и почивки. Там могат да се намерят разнообразни оферти за почивки, основно из страната. Отговарят бързо на клиентите и от отзивите изглеждат коректен партньор.

grupovo.bg – идентичен на lapni.bg, но в двата сайта има както дублиращи се, така и различни оферти. Явно е на принципа на огледалните сайтове, каквито има и grabo.bg

В момента сайта е насочен към козметични, релаксиращи и изобщо „здраве и красота“ услуги.

grupo.bg – стартирал на 14 февруари 2011. Естествено като всеки нов сайт, предлага награди в организирана игра. И тук не ми харесва, че няма ясен телефон за контакт, име на фирма и реален адрес на офис, което е странно, с оглед на това, че във фейсбук са обявили такъв. Все пак като гледам стартиралите оферти, има интерес към сайта, така че може и да успее.

Има доста оферти, но като цяло се представя слабо спрямо останалите. Почти не го следя, тъй като рядко попадам на нещо интересно или струващо си.

assa.me – така като гледам само суши се предлага. Супер измислен домейн, хаотичен сайт и никакви контакти (изключвам имейл). Аз лично не бих пазарувал от този сайт, дори и да обичам суши.

От появяването си предлага само суши сетове  и това го наложи сред не малка част от потребителите. Благодарени на тях, другите по-големи сайтове взеха да навлизат  в предлагането на суши промоции от различни вериги.

Май вече няма особен смисъл да ги описвам, тъй като рядко се появява нещо уникално като идея 🙂

Всички налични и работещи по-активно сайтове освен гореспоменатите (ще бъдат актуализирани при появата на нов сайт):

прегледат само днешните или само вчерашните сделки, което печели много време.

great.bgizgodnaoferta.com , promozona.bgiskamiaz.bgbueno.bg , piperki.bg,

avanto.bgvaucher.bgofertata.bg , evtinko.comgrizzli.bg , tiktak.bg,

cheaper.bgmember.bgniesme.bghito.bgdadeno.bgevtinoto.com,

topkupon.comwww.svejioferti.bgpromograd.bgiskamgo.comwww.onfire.bg,

www.brigadabg.comwww.premia.bgwww.vzemioferta.comwww.groupy.bg,

www.dabe.bgwww.kupuvane.comselektor.bgzapazeno.bg,  www.market-deals.com,

www.eurovoucher.bgwww.evtinoto.comwww.groupidon.bgvarnadeals.com,

www.kakvo.bgsuperdeal.bgwww.kiwi.bgwww.nasmetka.bgqki.bg,

www.goldenbuy.bgfras.bgwww.hitceni.bgwww.promobox.bgwww.happydeal.bg,

www.dadeno.bgwww.atraktivno.bgwww.ozo.bgwww.procent.bg,

www.promosdelka.comwww.kirijka.bgwww.tynko.bgwww.superoferti.bghiena.bg,

www.tapa.bgwww.topkupon.comwww.tankana.bgwww.fact.bgprodavalo.bg,

www.perfektina.comhoteliipochivki.euwww.korekom.bgdovolno.bgaktivnite.com,

www.bezplaten.bgwww.vmzona.comofertata.mewww.grabvam.com,  zahapi.comniamavreme.bggepi.bgvzemko.bg , http://travelo.bghttp://ofertomania.comhttp://vacanto.bgwww.travelzonabg.comhttp://www.gushni.bg110 коментара

Filed under Ежедневие, Интересности

110 responses to “Сайтове с големи колективни отстъпки

 1. Горо

  „kolektiva – това е първият, за който разбрах и ползвах. Мисля, че той е първоизточника на всичко останали, тъй като сайта е международен и с доста голяма популярност.“ – zadrujno.bg стартира на 12.07.2010 г., след това бяха deals.bg, след това чак колектива 🙂

  • Благодаря за разяснението, поправям информацията. 😉 На сайтовете не открих подробна информация по въпроса. Но е факт и момента, че колектива не е само български проект 😉 Сега виждам, че стартира още един международен, но ще го публикувам, когато официално започне да функционира с оферти.

 2. I.P.

  Супер идея да изброиш сайтовете за групово пазаруване, доста нашумя темата напоследък. Ама като гледам в изминалите промоции, май само на грабо и дийлс офертите са интересни. Колектива също пускаха добри неща, ама напоследък затъпяха, както и на задружно…

  • Има го момента с повтаряемостта и безинтересните оферти, но все пак за всеки влак си има пътници, съдейки по продажбите на ваучерите. Скоро стартира и нов сайт, но ще го включа, когато започне с активни оферти. Предполагам, че и той ще се бори за челни позиции, с оглед на това, че е международен.

 3. дедо пене

  има и сайт, който ги листва всичките оферти на едно място – еха.бг 😉

  • Липсва, защото той е просто обединител, както е и този блог 😉
   Освен това не показва всички актуални оферти, а само изтичащите и в крайна сметка пак трябва да проверяваш всеки отделен сайт.

 4. Атанаска

  Здравейте!

  Не съм съгласна относно мнението за сайта napolovina.com!
  Ако екстремен Уикенд в Родопите с джип сафари и тролей ви се струва скучен … незнам – явно сте екстремен тип 🙂

  • Една птичка пролет не прави 🙂
   Oткъм екстремни оферти до момента май Грабо най-добре се справят.

 5. Атанаска Атанасова

  Разгледах им офертите на грабо и дори се абонирах за бюлетина им, но най-екстремната оферта, която видях беше за леген с някакви рибки, в които си потапяш краката 🙂 Това наистина е интересно и се замислям дали да го пробвам даже.

 6. Ivelin Andonov

  Здравейте… Супер публикация.. всички на едно място.. Не мога да изкажа мнение за другите но си купих ваучер за почивка от http://VIPoferta.bg и съм много доволен. Екипа им е страшно дружелюбно настроен и работят много бързо. Надявам се, че и в хотела всичко ще е ОК. Поздрави…

 7. Интересно ми е от какво печелят сайтовете и по-точно Грабо. Защото в сайта са писали:
  „Колко струва участието?
  Нищо, безплатно е! Дори ти плащаме авансово. Единственото ни изискване е да осигуриш невероятна оферта за нашите потребители.“

  Ясно е, че няма безплатен обяд или поне не в големи количества.. И все пак? От реклама ли?

  • В огромна част от случаите сайтовете печелят до 50% от обявените сделки. Също така има и друг момент – често изплащат продадените ваучери, едва след като са ползвани. В общи линии печелят доста добре 😉

   • Не мога да те разбера. Как пеечелят до 50% от обявените сделки, при положение, че казват, че нищо не взимат. Или искаш да кажеш, че „участието е безплатно“ e уловката? Също така как изплащат продадените ваучери като на сайта пише: „Кога ще получа парите от продадените ваучери?
    До няколко работни дни след приключване на промо периода ще получиш сумата от продадените ваучери – авансово, преди клиентите да използват ваучерите.“

   • Хехехе, кой ще инвестира такъв ресурс за подобен сайт, без да има печалба?! Естествено, че няма такъв филм. Участието е безплатно от гледна точка, че не плащаш предварително някаква сума 😉 Всичко е въпрос на индивидуални договори, така че общите условия не са валидни винаги.

 8. yakof

  Системата е по-проста момчета 🙂
  Всичко тръгна от един голям западен сайт, който получи бума си миналата година в САЩ и З. Европа. Той получаваше от рода на 50% от сделката и правеше (прави) невероятни продажби. Някъде около септември миналата година стана ясно, че тази голяма фирма няма интерес от участие в България, тъй като пазарът тук е прекалено малък за тяхните мащаби и не си струва инвестицията.
  Затова пък се нароиха въпросните десетки сайтове. Те работят на принципа – процент от стойността на ваучера, като сумите, получени от продажба се превеждат веднага на търговеца. Процента до колкото си спомням е около 10-15%, толкова са възможностите на пазара.
  Например – вие сте хотел и предлагате невероятните 3 нощувки със закуски, обяд и вечеря + някакви спа развлечения на цена от да кажем 140 лева, при реална 300. Това съответно е супер оферта, която се изкупува за 1 ден от 1000 души. Така, това са автоматично 140.000 лева приход, от който да кажем въпросния сайт взима 10% – 14.000 лева, а другите 126.000 се превеждат веднага на ваша сметка – още преди да са дошли самите клиенти. От тук нататък вие имате свежи пари за оборот, както и задължението да обслужите тези 1000 души.

  Това общо взето е принципа 😉

  • Това, което чувам е, че процента е доста по-голям от 10-15% и че плащанията често доста се бавят 😉

   • diana

    нека ви поясня как стоят нещата аз съм една от фирмите които съм пуснала реклама в ГРАБОи съм доста доволна от тях като корекност и това че взимат 30% от сумата на обявените ваучери е така но те се занимават с оформяне на сделка и всичко . Но да кажа за КОЛЕКТИВАдоидоха да пуснем сделка и съм възмотена от алчноста им нестига че трябва да обявиш сделка с никаква печалба но те искат за себе си 50% и когато сделката отмине не ти превеждат до една седмица парите като при Грабо от закупените ваучери а само 1/3 от сумата а другата1/3 ми казаха сле месец „МОЖЕ БИ„ и за мен са едни нагли оберджии които искат да печелят на гърба и бизнеса на хората – не са корекни за мен- толкова бързо не се става милионер

   • Благодаря за отговора, Диана. Надявам се, че ще е полезен за всички търговци 🙂

   • achkar

    Аха, сега ми се изясни горе долу. Аз разучавам за вуйчо ми, който има фирма и го карам да пусне обява там, но не искам да стане някакъв гаф заради мен. Но това са добри новини за Грабо, явно наистина са доста коректни.

  • Ще го включа в списъка, след като най-малкото попълнят цялата информация на сайта 😉

  • Lion

   Този (Само Сега) май е по-различен. При него, до колкото изглежда, талоните за отстъпки не се купуват от сайта, а се теглят безплатно. След това човек си плаща услугата на място като ползва отстъпката срещу талона. Изглежда ми доста нов, защото имам много малко офирти, но идеята ми допада повече. Така поне мога да съм сигуран, че ако не успея да се възползвам от някоя промоция или попадна на някакви измамници, поне няма да съм платил пари предварително и да изгоря с тях.

 9. Благодаря! Дадохте ми отговор на всички въпроси, които ме интересуваха!

 10. Dimitar Vasilev

  Здравейте,
  имам автомивка и обмислям да направя промоция, но се чудя как после си оправдавам аз разходите, т.е комисионната, която остава в grabo.bg, например. Те издават ли фактура за това нещо, че ми е малко неясно чисто финансово как се оправят нещата

  • Би трябвало чисто административно всичко да е ок… Реално плащанията са към търговеца, а не към Вас. Т.е. после търговеца трябва да ви издаде на вас фактура, че вие сте му извършил услугата, смисъл както и ако човек дойде при вас да ползва автомивка, то вие сте длъжни да му издадете касова бележка.

 11. Павлина

  Здравейте,
  Страхотна статия / и много полезна :-)/! Открих още три сайта:
  great.bg – още не е стартирал, но вече го рекламират /май във фейсбук/
  ofertomat.bg – в същия стадий
  travelborsa.bg – миналите оферти липсват, така че не знам откога работи, но бъдещите оферти изглеждат добре, макар че тук намаленито изглежда значително по-малко отколкото в останалите сайтове.
  Успешна година!

  • Да, знам за сайтовете, но понеже не са стартирали, не смятам за нужно да им правя реклама 😉
   Благодаря за предложенията. 😉

 12. Той обединява оферти от другите сайтове, така че няма смисъл от него 😉

 13. Калина

  http://great.bg/ също е стартирал вече

 14. Grupovo.bg е отделен сайт и няма общо с Лапни. Комисионната на сайта е до 30% по договаряне и включва ддс-то. Парите на рекламодателите се превеждат на 100% до седмица след края на офертата.

  • Благодаря за разяснението 😉 Значи е добре копиран едно към едно сайт като визия, което лично за мен е тъпо.

  • Petar

   А вярно ли е, че наскоро ви се е случило да не изплатите на някакъв салон парите и в момента се съдите? от няколко места го чух, затова питам и за вашето мнение :)))

 15. Павлина

  bueno.bg

 16. Petar

  Доста ми е странно, ако някои влезе в този блог и реши да гледа сайтовете дали ще го интересува кои какъв домейн, физически адрес и тн има и от къде лично ти би пазарувал :Д Интересен е и факта как сравняваш сайтове от преди един месец със грабо 🙂 интересен блог иначе, признавам, идеята да ги събереш е хубава.

  • Споделям мнение, защото очаквам скоро да се появи и някоя „бомба“. И защо да не сравнявам новите сайтове с тези, които са по-стари? В крайна сметка конкуренцията не признава нов или стар 😉

   • Petar

    Съмнявам се да се появи каквато и да е бомба.. а дори и да е така, срещу всяко заплащане, аз получавам разписка и ако не получа, това за което съм платил, мога да се обърна по всяко време към съответната институция (предполагам). Иначе не съм съгласен, че конкуренцията не признавала нов или стар, при положение че където и да кликна виждам реклама на Колектива, а на Vipoferta, например, не съм виждал никъде. Едните се стараят да излезнат на печалба, а другите се стараят да съществуват на гърба на Колектива Германия :)). И все пак, смятам че пазара вече е наситен с такива сайтове и който стартира от тук нататък рискува много да се превърне в Колектива, само че без гръб от Германия.

   • Ооо, рекламират и то доста Колектива, просто не си попадал на сайт, който генерира техни реклами. Имай предвид, че при тях има и друг момент – бяха едни от първите, което им дава сериозна преднина.

 17. Lusi

  Не съм съгласна с коментара Ви по отношение на имената. Не смятам, че името трябва да бъде непременно клише или да бъде свързано с идеята за колективно пазаруване. То може да е фамилия или прякор /имаме много примери за големи фамилни фирми, които няма да изброявам тук/. Освен това, не могат да се сравняват сайтове, които са от доста време на пазара със сайтове, които сега прохождат и тепърва ще се развиват. Положително е, че има тези коментари, защото така човек може да се ориентира в обстановката и в крайна сметка да вземе индивидуално своето решение. А колкото до идеята за групово пазаруване, намирам, че е добра, защото пазарувайки по този начин, всеки може да си позволи да опита по нещо, за което да плати в пъти по-ниска цена от реалната.

 18. ivanova

  Здравейте ,интересува ме, за да имаш такъв сайт наложително ли е да имаш лиценз ,фирма ,която да е със спец.предмет на дейност.Също така не става ясно кой гарантира защитата на лични данни-има ли нормативна уредба за това?т.е аз ако реша да създам подобен вид дейност на какви условия трябва да отговарям?

  • Едно е сигурно, това е вид търговска дейност, така че по смисъла на търговския закон, е необходима фирма. Още повече, че да регистрираш домейн .bg това е основно изискване.

 19. цвети

  Всеки ден излизат нови сайтове за пазаруване.Дали се печели ? Незнам? взимаш комисионна , предлагаш , но парите за реклама които даваш ! Какво правят повечето сайтове ,според мен лъжат , малко са тези които реално показват какви са продажбите , всички останали действат на принципа – заявени, т.е на психологическа основа -т.е правят си профили и цъкат все едно имат много продажби, а всъщност?
  Имам позната рекламира салона си в грабо.бг и тя ми каза следното: почистване на лице офертата- цена 15 лв, уж намалена от 35, а всъщност в ценоразписа и е бил 25 лв. Къде е ценоразписа питам, скрит ? На офертата пишело 160 продадени , а на нея са и отчели 73 ваучера.Питам защо – тактика,по този начин хората си мислели , че се купува много и те се изкушавали ! Аз лично пазарувах от Колектива, но вече НЕ! защо ли – получавах си ваучерите след 10 дни, при положение че пише до 48 часа от затварянето на сделката, получавам ги само ако аз ги уведомя.Това за мен не е коректно, погледнете им фейсбук страницата-хората постоянно ги питат къде са им ваучерите ? Това редно ли е ?Плащаш и едва ли не се полиш да ти дадат ваучера !

  • Има го момента с измамата и лакомията на големите сайтове. Проблемът с Колектива и аз съм го имал, а последния път се случи така, че освен забавени ваучери, ги нямаше и в списъците при търговеца, та се наложи да си платя, а тези „да си ги ползвам по-нататък, все пак важали 3 месеца“

 20. Airborne

  Относно assa,
  да предлага само суши, ама и той е „опция“ на kabuki.bg
  Домейна изобщо не е ориентиран към масовата публика, така че може да си го кръстят както искат. На контакти пише, че е в реконструкция. Аз лично пазарувам от този сайт защото разбирам от суши и познавам ресторанта. Ако започнеш да ядеш суши ти препоръчвам да не го ядеш по това как са си направили сайта, макар че kabuki.bg e брутален сайт, а по това какво суши правят. Това че нямат голям бюджет за сайт, не значи че трябва да проповядваш не пазаруване от него, напротив радвам им се на хората. Апропо не изисква плащане при заявка което е удобно за клиента. По скоро това не е сайт за колективни поръчки и от там няма място тук и следва да не заслужава критика само защото не е както „големите“. Коментирам защото съм очарован от отношението им и организацията на работа, а са само някакъв малък ресторант.
  Сравняваш ги с сайтове посредници, а те работят за себе си респективно за киентите.
  Успех:)

  • Така са си изложили концепцията – като сайт за намаление, така че мястото им тук смятам, че е правилно 😉

   • Airborne

    По тази логика сложи и линка на Метро промоций и намаления;) или обява от сергия на пазара Кирков „намалени домати“.
    Коментара ми е по скоро към твоя критичен коментар, а не толкова къде им е мястото, но ти ме разбра:)

   • Има отделна статия за промоциите на големите вериги, така че си имат своето място 😉

 21. Boyan Markov

  Да не забравяме и друг много популярен сайт- Grupo.bg,който мисля ,че не беше спомента по горе.Има доста интересни оферти.

 22. Методи

  Интересни са тези сайтове определено! Аз си пазарувам от време на време оферти и съм доволен за сега. Необяснимо е, че при положение, че са над 30 сигурно, никой не се различава особено от другия. Това важи както за утвърдените, така и за новите сайтове, но явно не е лесно да предложиш нещо различно на клиентите…

  • Ами, те доста копират един от друг, за това и се получават толкова идентични оферти. Рядко има нещо уникално, което да не се появи още на следващия ден в друг сайт.

   • Airborne

    Аз мисля, че тези сайтове предлагат услуги, а не уникалности, та от там за мене е важно тяхното качесто, а не уникалността им! Или вие ги посещавате от скука? За мен като потребител не ме интересуват как изглеждат, а как функционират и до колко може да се разчита на услугите им. „Уникално“ е една дума абсолютно изгубила значението си да не говорим колко е субективна и зависи от гледната точка и най вече от достъпа до информация:)

   • Изгубила е значение за хората, които не държат на това. Е, аз не съм от тези.

  • Алекс

   Не е точно така. Този – http://www.samosega.bg е по-различен. Талоните са му безплатни. Вярно е, че няма много оферти, но идеята ми харесва.

 23. petar

  Здравейте,

  Има нов сайт avanto.bg, който като име и дизайн е доста добре. И офертите са добри.

 24. цвети

  Здравейте,
  прегледах коментарите ви за сайтовете – от тогава до сега два сайта са си променили визията , на единия ми харесва определено и е по различен от другите Vzemigo.bg , а Лапни.бг са се отличили от Групово,защото много си приличаха и двата.Променете ,щото кофти седи като инфо за тях.А това да не оставиш поне телефон или имейл за координация е…….не бих пазарувала от такива сайтове,при положение ,че постоянно се говори за измама. Според мен много скоро ще дойде момента,когато доста ще фалират ,защото пазара се пренасити от такива сайтове,хоп гледаш и от утре предлагаш и ти.Но според мен е доста трудно,защото като гледам може да имат и 20 000 харесали страницата им,но продажбите им са малко.Просто трябва постоянна реклама,а те се задоволяват и с малко. Аз лично пазарувам от определени – От колектива, но останах много недоволна от тях, от Грабо, от Вземиго.бг съм си купувала, от Дийлз.бг, Задружно нещо не ми харесва дизайна им на сайта и това ме спира да пазарувам от тях.

 25. Nikola

  Здравейте,

  Пиша Ви относно аvanto.bg, този сайт ще се опита да се различава от останалите като предлага и оферти с големи отстъпки за различни продукти – дрехи, детски играчки, техника и др.

 26. Mitko

  Някакви отзиви от avanto.bg , понеже имат много добра оферта за почивка и мисля да се възползвам 🙂

  • Прекалено е нов, за да има отзиви. Но за „Моравско село“ вече имаше оферти в сайт 888, така че там ако има форум, може да прочетеш отзивите.

   • Mitko

    OK. Прочетох и отивам да си купувам…….доста добро хотелче, а и цената е уникална…пък и има и безплатно пиене на корем 🙂

 27. цвети

  собственика на сайта сам си прави реклама -отивам да си купя…………..

 28. Nikola

  Хм, аз съм собственика и не познавам този Митко, вече имаме продадени ваучери, така че може би човека наистина си е купил. Много недоверчиви станахме всички!

 29. Mitko

  Оффффф, аман от конспиратори. Май няма смисъл да се споделя по тези форуми нищо, само някакви съмнения….все пак живеем в БГ…..направо съм разочарован

 30. относно bueno.bg, сайта има и ТВ излъчване в което са посочени телефони за връзка, което е предпоставка за коректност.Явно недостатъчната информираност води след себе си неоснователни съмнения 🙂

 31. Едно рекламка мога ли да направя http://www.avanto.bg/sofia/fotoepilacia_ustni_bradichka

 32. Гергана

  Здравейте, да се запиша и аз тук, тъй като редовно следя коментарите – днес попаднах на hvani.bg…..
  Има ли някой, който да сподели как се става търговски представител към такъв сайт и изкарват ли се добри пари? Как се определя колко да вземе човека докарал офертата?

  • Лазаров

   Здравейте,
   Ако се интересувате от работа като търговски представител на такъв сайт, можете да се свържете с мен на координатите на сайта СамоСега. Ние предлагаме 50% от стойността на сключената сделка без ДДС, което най-често представлява 30 лв. на публикация за търговския представител. Има, разбира се известни одръжки за осигуровки и други, но ще обсъдим всичко, ако проявявате интерес и се свържете с мен.
   Лазаров

  • Виждал съм обяви на сайтовете в jobs.bg, така че може и там да следиш.

 33. Той го има от доста време. НО както и други идентични, публикуват основно оферти на тези сайтове, които си плащат добре за това, съответно и така ги позиционират. Така че може да се пропусне оферта ако се разчита на такива сайтове, особено тези оферти, които се пускат за по няколко часа. 😉

 34. Гергана

  Да, съжалявам моя грешка, аз просто като видя нещо от рода на пести, спести и подобни даже не ги отварям вече за по-щателна проверка 🙂

 35. Сайта има форма за контакти както и вписана реалната фирма.

 36. Ivan Hadjiiski

  Как мога да се свържа с човека написал тази статия?

 37. Заповядайте в най-новия сайт за групово пазаруване Kolektivno.BG! Много разнообразни оферти, приятен дизайн и ниски цени – на това сме заложили ние! И най-вече: на нашите доволни клиенти!!!

 38. Gergana

  popadnah na edin nov, no neshto e mnogo baven niesme.bg

 39. Мая

  Ето и един с името на любимото ми животинче 😉 – https://www.surikat.bg/

 40. Аз съм пазарувал от assa.me вече няколко пъти и досега са били коректни.

 41. Gergana

  Ето един юлски : http://www.bgkasichka.com

 42. silvana stoyanova

  Здравейте,
  Много добро обобщение на всички сайтове за колективно пазаруване 😉 Ето и още един, който стартира преди няколко дни- http://kirijka.bg/ 🙂

 43. Гергана

  bgkasichka.com

 44. Stefan

  Здравейте,

  Интересно ми е какво спира хората да се обадят директно, да кажем в туристическата агенция, която предлага намалената почивка, без значение от кой сайт е? Имам такъв случай. Виждам оферта за екскурзия, но нямаше как в краткия срок, в който беше активна да потвърдя, някоя от датите. Обадих се директно в агенцията, казах им, че искам да закупя екскурзия на тази цена, но ще мога да и потвърдя след две седмици. Отговорът им беше – ОК няма проблем, ще ви го дадем на тази цена. Дори за тях е по-изгодно да не плащат комисионна. По този начин не купувам никакви ваучери, не правя преводи, а директно отивам на място, за да подпиша договор и да платя в брой. Така или иначе ходенето на място не може да се спести.

  Та въпроса ми е как се защитават от това сайтовете за пазаруване или просто се надяват да не се сетят хората? Аз лично не виждам начин как това би могло да се избегне?

  • Сам сте си отговорил на въпросите. 🙂 Понякога наистина офертите през агенции или фирмите са същите. В не малко случаи цените умишлено се завишават, след което уж се прави 50 % намаление. Зависи от сайта и от този, който предлага офертата. Из форумите не веднъж е имало подобни мнения и са били основателни. НО пък от друга страна често наистина има реални големи отстъпки, така че е въпрос на постоянно следене и ровене за сравнения, което време малко хора имат.

  • Ами защитават се с договор, а понякога има „контролни“ обаждания от собствениците на сайта към търговеца, който предлага услугата с въпроса дали можеш да си купиш ваучер направо от теб и като им отговориш утвърдително търпиш неустойки и т.н.т .

 45. Toni 5kova

  Аз ползвах последно сайта http://www.tiktak.bg и нямах проблеми, и като цяло не съм имала негативни случки, купувала съм си различни неща от поне 4-5 различни сайта. Купувах екскурзии, различни стоки, храна … мисля, че сайтовете като цяло имат добра политика и не са настроени да играят по тъча, разбира се това не значи, че не трябва да сме предпазливи.

  Хубав ден

 46. Neti Emilova

  OZO e strahoten sait i sa mnogo korektni

 47. 100Ян

  И нов сайт има в пространството с папагалче ,www.Rio.bg

 48. Mariq

  Не знам защо въпреки недоволните клиенти, има сайтова, които продължават да предлагат услугите на някои салони.
  Такъв пример е rio.bg.Има салон за „красота’ в Стара Загора, казва се ANGEL FACE, от който едва ли има доволен клиент.Не съм била на по-ужасно място.Всички, които работят в този салон, са всичко друго, но не и професионалисти. Салонът е неугледен,мизерен, обслужването под всякаква критика.Дори това, че офертите от тях са на много ниски цени, не оправдава разочарованието, с което ще си тръгнете след процедурите!

  • Здравейте Мария,
   От скоро един от сайтовете, който обединява офертите, има акция :“таен клиент“. Ще сте им полезна ако им пишете и те ще направят всичко необходимо, за да отпадне тази оферта. Ето линк: http://vsichkioferti.bg/mysteryshopper

 49. мария

  В тия сайтове няма никакви отстъпки,в нормална държава не биха съществували…реални отстъпки досега съм виждала само в ebay….

 50. Здравей! Надявам се още да си активен и да можеш да ми отговориш. 🙂 Много искам да ползвам тези сайтове , но не разполагам с кредитна или дебитна карта, затова ми остава само опцията с йзипей. Това на страна. Въпросът ми е КАК точно се ползват ваучарите? Отивам плащам го до офис и след това какво? Обаждам се на телефона на фирмата и им казвам номера? Или когато е при доставка? Нещо не мога да разбера 😦

  • Здравей,
   Малко съм закъснял, но все пак ще отговоря:
   Условието за ползване на ваучерите го пише в конкретните оферти – за някои е небходимо обаждане по телефона, за други резервация, а за трети – просто отиваш на място и го ползваш.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s