Банкя Палас


Банкя Палас излиза на челна позиция при търсене на хотели в Банкя. Близо край столицата и на добри цени, за 4* звезден хотел би трябвало да предлага едно приятно усещане. Само че нито първата му позиция в най-голямата интернет търсачка, нито звездите му, могат да компенсират безумията, които се случват там.

Хотелът представлява стара почивна база, която е реновирана…някога. При влизане в стаите те удря една неприятна и застояла миризма, което се оказва, че е масово явление. Не знам защо, след като не са забранили пушенето по стаите, не вземат поне да ги проветряват и ароматизират както трябва?!  Въпреки че стаите са малки, са обзаведени с „тежка” дървена мебел. Оборудвани са с хладилник, голям телевизор, а интернета е само с кабел. Леглата са с добри матраци, така че създават един добър комфорт за сън.

Баните са стандартни, с налична вана. Изглеждат чисти и поддържани. В първия момент помислих, че липсата на шампоан и душ гел е съвсем естествена, но в последствие се оказа, че камериерките просто систематично не ги поставят в баните, незнайно защо, а рецепционистите гледат като теле в железница при коментиране на посочената ситуация, без да направят нещо по въпроса.

На рецепция те посреща що-годе усмихнат персонал, който обаче се облича както намери за добре. Понятието униформа явно не е на особена почит. Също така липсва комуникация между отделните смени, които не си предават важна информация и служителите се оказват очудени защо клиентите имат странни питания към тях. Идентично е положението и в ресторанта, където освен, че не могат да ти препоръчат нещо за ядене, сервитьорите не си правят труда да разберат какво има за храна при организирани мероприятия.

Друга характерност за хотела по отношение на персонала е, че служителите са трудно откриваеми или сврени из „задните” стаички, където я гледат телевизия, я слушат музика. За сметка на това, ако направиш грешката да паркираш по невнимание на „служебен абонамент” веднага изкачат хора, които да ти се скарат за това голямо нарушение от твоя страна. Така че ако ви трябва някой от персонала – просто паркирайте неправилно. 🙂

И този хотел се води СПА, но този път нямах възможност да проверя до колко това понятие отговаря на истината. Едва ли става за нещо независимо, че това е „хотелът на Левски” както се изрази човек от персонала. Не разбрах подобна констатация каква връзката има с условията и услугите , но явно това трябваше да е реклама.

По отношение на бизнес туризъм, Банкя Палас разполага с четири зали, от които реално една става за нещо и може да се нарече зала. Останалите три са голямо недоразумение, защото всяка една от тях е била някога нещо друго – първата е някакво помещение с малка квадратура, втората е бивш „апартамент”, а в третата трайно си седят огледала по стените, което създава асоциация, че някога е била зала за балетни танци или нещо от сорта.

Не знам до колко другите хотели в Банкя биха предложили нещо по-добро като услуга или обслужване, но определено на този две звезди са му в повече.

За презентацията е нужен JavaScript.

2 коментара

Filed under Екскурзии, Хотели

2 responses to “Банкя Палас

  1. Ти какво очакваш от хотел с не чак толкова текучество на гости? Кой знае по колко хора спят там на седмица. Със сигурност не е голям броят им и точно затова не можеш да намериш персонала.
    Също така, като гледам снимката със задната ограда, много ме дразни как всички поддържат само заограденото пространство, а нататък грее приветливата гледка на буреняка.

  2. Ако буреняка е частна собственост, едва ли някой може да направи нещо по въпроса. И като цяло гледките из околните станции са идентични.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s