Хотел Смолена


Хотелът се намира в центъра на най-голямото и известно родопско село – Смилян, край централната улица, което помага да бъде намерен лесно. За жалост хотелът не разполага с паркинг и се паркира буквално на улицата, което ако има по-голяма заетост може да ви накара да паркирате в радиус от няколко пресечки.

На рецепция няма кой да ви посрещне или поне в моя случай беше така. Влиза се в механата, която се намира под хотела и там евентуално ще ви обърнат внимание. Като цяло не останах с впечатление персоналът да има идея що е то професионално обслужване. Вярно, че говорим за селски хотел, ама има елементарни неща, които би трябвало да се случват навсякъде.

Средата на октомври месец се води „зимен“ сезон, тъй като се пускало парно (!), поради което цената за нощувка е по-висока – от 15 на 20лв.. Само дето парно де факто не се пуска, а в стаята се хвърля един радиатор, който я сгрее, я не. Самите стаи са тесни, а мебелировката е стара и не създава някакво чувство на родопски уют. Има някакво подобие на завеси, които дори не покриват целите прозорци и трябва да си избираш коя част точно да закриеш, което е безумно. Бельото е захабено, а понятието олекотена завивка не е на почит, за сметка на юрганите. Възглавниците не са особено удобни и са целите на „бучки“. Като друго не може да предложат на хората, то поне да вземат да им осигурят възможност за добър сън.  В крайна сметка има възглавници на дребно за по 3-4лв, а какво остава за една по-голяма поръчка, която ще създаде едно голямо удобство на клиентите. Хубаво е, че има интернет, но има само един наличен контакт, което те кара да избираш дали да си ползваш лаптопа или да си включиш телефона, който е жизнено важен когато си на път.

В баните намирисваше на канализация. Топлата вода от време на време чезнеше, което е много „забавно“ докато човек се къпе. Около душа няма поставка, на която да си оставиш сапун, шампоан или нещо от този род. Завесата, която уж трябва да спира водата, беше пожълтяла и реално не вършеше никаква работа. Изобщо преживяването в банята не беше особено забавно.

Единственото хубаво място в хотела е механата. И то не толкова заради обстановката (доста е задимено), а заради вкусната храна. Приготвят се истински традиционни родопски специалите и то на народни цени, които могат да задоволят всеки вкус. Музиката е народна, но доста силна, така че ако стаята ви се намира точно над механата няма да е никак приятно.

В интернет могат да се намерят доста други къщи за гости из района, но за жалост на място в Смилян табели за подобни къщи не видях, въпреки че доста обиколих. Затова е по-добре човек да си запише някакви координати, които да проучва на място, вместо да разчита само на хотел Смолена.

За презентацията е нужен JavaScript.

1 коментар

Filed under Екскурзии, Хотели

One response to “Хотел Смолена

  1. Pingback: Обиколка на Родопите – ден втори « Almanah's Blog

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s