Соломон Кейн / Solomon Kane


Соломон Кейн е приключенски филм, развиващ се в средновековна Англия. Историята ни разказва за млад боец, напуснал дома си, който безмилостно убива всичко, което се изправи на пътя му. Алчността за кръв обаче си има цена и тя е душата му, която ненадейно е предал с действията си на Дявола. А „дяволът не опрощава дългове“ и си иска своето. Близката среща със злокобните демони на Ада го карат да обърне живота си на 360 градуса и да поеме път на послушник, пречиствайки душата си в манастир. Но от съдбата си човек не може да избяга и ужасяващи сънища спохождат Кейн, „тъмнина“ тегне над светая обител. Поради тази причина той е помолен да напусне манастира и да търси изкупление на греховете си другаде.

Отново нов живот сред тежки времена. Дълъг път към дома, изпълнен с неволи и тежки изкупления. Дяволът не спира да го изненадва и провокира, за да получи своето. Поредица от битки, срещи с непознати и отдавна забравени роднини са само част от емоционалните моменти във филма. Но какво ще е това, което ще го спаси? Нима е възможно да избягаш? Ще издържи ли среща с врага лице в лице? Много са въпросите, но отговорите чакат да бъдат видяни 🙂

Филмът не впечатлява с кой знае каква обстановка и визуални ефекти, но е една бързо развиващата се история, която може да допадне на всеки почитател на този жанр. Да не забравяме и факта, че филма е създаден по романа на Робърт Хауърд, който е известен с историите си за Конан Варварина.

Вашият коментар

Filed under Кино, Култура

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s