Спа комплекс „Островче“


Поредната командировка ме отвежда в бившата резиденция на Пенчо Кубадински, която в момента е превърната в СПА компекс, намиращ се в гъста липова гора. Както всичи знаем, бившите високопоставени членове на БКП лоши места не са си избирали, но все пак е добре да се спомене, че комплексът се намира край село Островче, област Разград, което никак не е близо ако живеете в западна България.

Островче се оказа приятно местенце, откъснато от населените места, където човек може наистина да се отдаде на релакс и заслужена почивка. Базата е нова, но въпреки това някак не останах с такова усещане. Из коридорите се усеща някаква миризма, характерна за хотелите край морето, вероятно предизвикана от влага. Стаите са просторни, всички гледат към басейна, а мебелировката е прилична (доколкото разбрах, собствениците имат фабрика за мебели). Бельото се сменя на всеки 3 дни, а можеше поне кърпите да се сменяха по-често. Баните са големи, но ми се струваше, че не всичко е 100% хигиенизирано, а и по време на престоят като че ли не се почистват. Сапуните са само в течно състояние, което лично на мен не ми харесва. Няма обичайния санитарен комплект от душ гел, шампоан, шапка за баня, клечки за уши. Това не е толкова голям проблем, колкото че за да се снабдиш за някои от нещата, ще трябва да отидеш до близко населено място (поне не видях да се продават край рецепция, където има нещо като витрина със санитарни пособия).

Спа центъра е добре устроен. Отделните стаи за парна баня, сауна и т.н. са просторни и биха побрали доста хора, което обикновенно е проблем при подобен род комплекси. Не разбирам от чисто медицинските процедури, но от това което чух, тази част от спа-то е добре оборудвана.

Басейнът е достатъчно голям и не беше безумно хлориран, както се случва с голяма част от басейните из почивните комплекси. Около него има доволно количество удобни шезлонги, на които излежавайки се може да пиеш нещо освежително 😉

Персоналът е на много добро ниво. Бяха любезни, спретнати в униформи и винаги готови да решат всяко запитване, без да се въртят като мухи без глави, за да измислят какво да правят. В ресторанта ви обслужват по всички стандарти за сервиране. Клиентите не се подбират и на всеки се обръща нужното внимание. Храната е добра, порциите са прилични, а цените са като в квартално заведение в София. Тук е мястото да спомена, че закуската е доста оскъдна и еднообразна – 2 филии, които през различните дни се редуват като топлинна обработка. Към храната има само чай или айрян, кафето се заплаща, което е абсурдно.

В близост до комплекса има една обширна „локва“, която е наречена язовир. Не знам дали има толкова риба в него, колкото комарите са в изобилие. Добре е човек да се снабди с антикомарин, който да се използва особено вечер, когато нашествието е най-голямо. Би било супер ако се пресуши, за да не се тормози човек заради неприятни насекоми.

В заключение може спокойно да се каже, че това място е добро за всеки, който търси спокойствие. Въпреки че комплексът няма категоризация и се води „хоспис“, смятам че трябва да се обърне внимание на детайлите, които са характерни за всеки СПА компекс, което би направило престоят на гостите още по-приятен.

2 коментара

Filed under Екскурзии, Хотели

2 responses to “Спа комплекс „Островче“

  1. Павлина

    Супер си е …комплексът не е с много звезди все пак ,а предлага доста добро качество на обслужване и база. Аз лично предпочитам директно да ми кажат че няма кафе към закуската, отколкото да ми пробутват гадно шварц кафе и пак да си поръчам експресо за 3 лв./ както е в повечето хотели, тук поне цените са както ти казваш- като в квартална кръчма/ .Само не мога да разбера, защо на малкото красиви и готини места в тази шибана държава все някой им търси кусури….Пробвай се в 5* хотел….гаранция, че и ти като мен няма да си очарован…:)

  2. Кой е казал, че им търся кусури? Повярвай, обиколил съм доста места и никъде не си спестявам коментарите (виж и писанията ми за 5* хотел). Оплакванията и възраженията са форма на интерес, от която собствениците могат само да се учат, вместо да вкарват злобни нападки (както ми се е случвало). Съдейки по IP адресът ти, определено имаш общо с комплекса, защото е точно от там 😉 Така че се надявам да възприемеш написаното от мен като мнение на клиент, а не на критик.
    Никъде не съм споменавал, че е зле да ти кажат, че кафето се плаща! Неприятното е, че изобщо се плаща – по-добре да го вкл, като цена в нощувката, вместо да се играе така на дребно, защото не прави добро впечатление.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s