Фаворитът 3: Изкуплението / Undisputed 3: Redemption


В последно време или не правят екшъни или просто аз ги пропускам. Може би е по-скоро второто, но явно има  защо да не се забелязват. Имах желание да гледам подобен филм и попаднах на Фаворитът 3: Изкуплението. Не че съм гледал първите две части, но съдейки по описанието това не беше необходимо. Филмът е дело на Ню Имидж и явно поради тази причина в него като един от главните актьори участва Христо Шопов, който има богат опит в тази професия. Както вече може би се досещате филмът е сниман в България, което е още една предпоставка да му се обърне внимание, най-малкото от любопитство 🙂

Корупция, интриги, мръсни пари, демонстрация на власт – все неща, които са силно застъпени във филма. Историята ни разказва за незаконни борби на избрани бойци от затвори с различна националност. Няма значение от коя част на света си, защото хаосът в затворническата система е навсякъде. Крайната цел на боевете е лична свобода на този, който стане номер едно. Но дали той ще я получава?

Филмът е изпълнен с красиви бойни сцени, с акцент на всеки удър или движение. Операторското майсторство и съвременните филмови похвати си казват тежката дума. Първоначалното ми опасение за скучен филм със кадри от рода на „тупа-лупа“ беше бързо опровергано и интересът ми остана до края. Ако се очаква скучна екшън история, определено разочарованието ще е голямо, защото сценария е не само добре издържан, но и логически изпипан. Няма нито една разсейваща сцена и всичко е в стегнат вид като има акценти върху различни важни житейски ценности.

„Импровизирай, адаптирай се и превъзмогвай!“ ….. а ти просто гледай филма, за да разбереш как да го направиш 🙂

Вашият коментар

Filed under Кино, Култура

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s