Гранд хотел Поморие


Най-после ми се усмихна щастието да се озова на морето преди началото на сезона. Е, по работа, но това не пречи да се съчетае полезното с приятното, особено ако ти е подсигурен лукс, който иначе трудно би си позволил човек. Мястото на събитието е Гранд хотел Поморие, който се намира на много приятно местенце в края на град Поморие. Хотелът е с много качествен СПА център, в истинския смисъл на думата, тъй като в последно време подобни определения се слагат на всеки хотел с гьол пред него, в който да се плицикаш. Стаите са най-просторните, които съм виждал, а интериора говори за добър дизайнерски професионализъм.

За съжаление думата професионализъм никак не приляга на на по-голямата част от персонала на хотела. Нищо чудно за родния туризъм, нали? Още на рецепция ни посрещнаха намръщени служителки, които с много усилие смотолевиха по едно „добър ден“. След като споменахме от коя фирма сме, последва едно студено „личните карти“. Думичките „моля“ и „благодаря“ не присъстваха в речника на тези иначе засукани девойки. Като експерти в областта на обслужването на клиенти, си премълчахме това отношение към нас, но вече знаехме как ще попълним анкетните карти за хотела в графа „рецепция“.

След като се настанихме, побързахме да организираме работата си за предстоящите два дни. Една от мениджърките на хотела бе усмихната и готова да ни съдейства, докато не се наложи наистина да го направи. Оказа се, че имаме проблем със залите и започнахме да търсим сами решение на този проблем. Да, ние започнахме да търсим, тъй като „мениджърката“ се въртеше като муха без глава и не можеше да предложи нищо, което да удовлетвори нашите желания (тук да не се правят асоциации с едни други желания ;)). В крайна сметка се появи нова намусена и всезнаеща персона – управител на ресторантьорската част, който с голяма мъка и мрънкане се съгласи на нашите предложения. Така, вместо да си починем от дългият път, ни се наложи да изгубим близо два часа в организиране на нещо, което трябваше да е вече организирано.

По отношение на звездите на хотела също има какво да се желае. При категоризация от 5 звезди би трябвало бельото в стаите да се сменя всеки ден и леглото, иначе затрупано от 7-8 възглавници, да се оправя също всеки ден. Използваните сапуни в банята също не се сменят всеки ден, добре че поне при кърпите не е така. Не че е болка за умиране и ми пречи, но след като държи на висок стандрарт, поне да го показва този стандарт. Бил съм в тризвездни хотели (примерно хотел  Империал в Пловдив), където гореспоменатите недостатъци липсваха, а персонала беше на изключително високо ниво, откъдето и да го погледнеш.

На всички ни направи положително впечатление, че в ресторанта като сервитьорки работеха жени на видима възраст над 50,  което едва ли някой е виждал и дори предполагал, че може да се случи. И наистина си работеха жените – търчаха нагоре-надолу и се справяха много добре с обслужването. Явно дълги години са били на такива длъжности из морските курорти и знаят какво е обслужване на високо ниво. Още няколко служители на рецепция, скай бар и пикола ни направиха добро впечатление, така че явно не могат всички служители да се сложат под един знаменател, което ме навежда на мисълта, че работата там е по-скоро до желание, а не по задължение.

Като цяло четирите дни престой минаха добре, та даже успях да тествам качеството и на СПА компекса, където нямам забележки. Все пак ако трябва да плащам за престой в хотела, особено на тази цена, определено бих се оглеждал и за други предложения в района или бих изисквал много повече откъм отношение към клиентите.

Иначе Поморие е приятен град, особено в старата си част. Всичко бе много спокойно и чисто. Няма я лятната лудница, няма ги грозните сергии, няма ги шумните кръчми, няма ги гадните чужденци, които се носят на викащи групи. Само ти, морето и някоя друга чайка 🙂 Интересното по отошение на морето бе, че вида му на места бе точно като преливащите се сини нюанси, които сме свиканали да виждаме само по картичките от екзотичните чужди курорти. Явно и в България я има тази красота, просто се вижда в по-ранните месеци на годината. Морето все още е студено, но не чак толкова, че да не се престрашиш да се топнеш за малко, след което да полежиш на пясъка с бира в ръка 😉

За презентацията е нужен JavaScript.

3 коментара

Filed under Екскурзии, Хотели

3 responses to “Гранд хотел Поморие

 1. ДАНИ

  Ех, морето:)! Хубав град е Поморие, по-спокоен и чист от много други морски курорти. И последната година когато бях в БГ престоят ми на морето включваше Поморие и Несебър. В Поморие определееееено беше в пъти по-спокойно, останах доволна.
  А хотела си бива :)! Само не каза направи ли „Римска баня“ :))))).

 2. ДАНИ

  А това с „гьола“ ахахах :))))).

 3. Направих, обиколих всичко из спа центъра без „ледената стая“ 😉
  „гьол“ е една хубава българска дума 😀

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s