Глобалните новости


Колко добре си бяхме преди с един вид кола, един вид телевизор, мобилните телефони не съществуваха, а компютрите бяха огромни щайги. Нямаше го скайп, ютуб, фейсбук и всичките подобни, губещи времето програми.

А какво е сегашното положение?

Ежемесечно ( да не кажа ежеседмично) ни заливат с новини за поредната технологична джаджа. Реклами постоянно ни призовават да си купим поредната новост на новостите.  От избиране на техника, която да си купиш, ти се завива свят. Прекарал си месеци пред пс-то в ровене из форумите, за да четеш безбройните коментари за избора, който смяташ да направиш. Събираш от закуски, от кино, возиш се гратис в градския, само и само да събереш заветната сума за поредната новост, от която си зомбиран. И като следствие на това идва така желаният момент – ПОКУПКА! Да, вече си се сдобил със своето „безценно“! Започва момента на ползването и радването – пълно ЩАСТИЕ.

А дали е така?

Залисан в гледането на новия си телевизор, след месец-два, виждаш поредната реклама за супер, дупер,хипер нов телевизор, по-нова технология от твоя.

Какво се случва?

Твоят телевизор вече не е толкова добър, радостта започва да избледнява, а шастието се превръща в тъга и разочарование, че си избързал с избора си, или че вече има нещо, с което съседа ще те дразни.

И до кога така ще я караме?

Колелото се завърта пак, и пак, и пак…..животът си минава, а ние живеем погълнати от техногията. Не ни трябват роботи – ние самите сме се превърнали в такива и продължаваме да се роботизираме, забравяйки за това, което ни заобикаля  и реално ни носи вечното ЩАСТИЕ, за което всеки копнее.

4 коментара

Filed under Писания и разсъждения

4 responses to “Глобалните новости

  1. Нашите са ми разправяли как едно време са чакали по месец (че и отгоре), за да си купят някаква техника. Естествено, аз не ги помня тези времена, но съм сигурен, че е било така.

    Иначе, наистина е кофти да си купиш нещо и утре вече да е старо. Но за съжаление, с всяко нещо е така. Независимо, дали е телефон, компютър, или телевизор.

  2. Старо-старо, ама ефектът на покупката е бил по-продължителен 😉

  3. ibetovski

    Много кофти беше, когато се пръкнаха телевизионните игри. Кой с нинтендо, кой с терминатор, кой със сега (тази никога не я видях), все се надцаквахме. Ама това си бяха детински истории. И както се казва за мъжете – като пораснат, играчките им са същите, само цените им се променят. Или нещо подобно беше.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s